Full Truck Load (FTL) transport

FTL is de afkorting voor Full Truck Load transport, oftewel het transport van dusdanig grote hoeveelheden goederen, dat deze een gehele cargoruimte of het grootste gedeelte daarvan in beslag nemen. Full Truck Load wordt in het Nederlands ook wel aangeduid met de term ‘volledige vrachtwagenladingen’. Expediteur TransportPartner organiseert de gunstigste routes voor jouw lading, naar of vanuit welke Europese bestemming dan ook. Ons bedrijf beschikt over een ruim logistiek netwerk, waardoor we je altijd van de beste oplossing kunnen garanderen.

We onderhouden jarenlange contacten met onze vervoerspartners, die eerlijke en concurrerende prijzen hanteren. Zo weet TransportPartner een volledige en optimale dienstverlening aan zijn klanten te bieden.

FTL transportOm welke redenen kiezen ondernemers voor FTL transport?

Full Truck Load transport is de aangewezen manier van vervoer wanneer je binnen Europa grote hoeveelheden goederen wilt transporteren. Een volledige vrachtwagenlading vereenvoudigt het logistieke proces, omdat de goederen direct van de verzender naar de ontvanger worden gebracht. Dit betekent niet alleen dat FTL een snelle vorm van transport betreft, maar een voor je goederen ook zeer veilige vorm. Van het eenmaal of meermaals overladen van je producten is immers geen sprake, waardoor  het aantal risicomomenten voor schade minimaal blijft.

FTL transport is een ideale logistieke oplossing voor producten met een houdbaarheidsdatum en voor kwetsbaardere producten, maar ook voor ondernemers die grote hoeveelheden goederen met een hoog totaalgewicht moeten verzenden.

Het verschil tussen FTL en LTL transport

Ben je nieuw binnen de transportwereld? Dan werpen termen als FTL en LTL wellicht vragen bij je op. Het grote verschil tussen beide is dat FTL verwijst naar een volledige cargozending, terwijl LTL transport het transporteren van een zending betreft die minder dan een hele vrachtruimte inneemt. LTL transport wordt ook wel deelvervoer genoemd, omdat de vrachtruimte over verschillende verzenders wordt verdeeld. Men kiest doorgaans voor LTL transport wanneer de goederen te zwaar zijn voor een koeriersdienst, maar te beperkt van omvang zijn om deze per FTL zending te versturen.

Redenen om voor FTL transport te kiezen

Bij FTL transport zijn jouw goederen de enige vracht die in de vrachtwagen aanwezig is. Dit betekent dat de vrachtwagen exclusief voor jou rijdt. Je kunt de gehele capaciteit van de wagen benutten, alhoewel dat niet verplicht is. Er is dan ook geen sprake van strikte regels over wanneer je gebruik zou moeten maken van FTL of juist van LTL. Doorgaans kiest men, zoals we al even noemden, voor FTL transport bij grote ladingen (twintig pallets of meer), kwetsbare producten en producten met een houdbaarheidsdatum. Daarnaast kun je het beste voor FTL transport kiezen wanneer je strikte data met betrekking tot pick-up en levertijden hebt.

Ontzorging van A tot Z

Schakel je TransportPartner in voor FTL transport? Dan kun je erop rekenen dat wij je het gehele proces van A tot Z uit handen nemen. Dat is inclusief het verzorgen van een geldig afleverbewijs, oftewel de Proof of Delivery (POD). Ons team staat dan ook voor de volledige ontzorging van zijn klanten. Daarnaast streven we er dagelijks naar onze klanten van diensten tegen de scherpste tarieven te voorzien. Dat betekent nooit meer betalen dan noodzakelijk is, maar ook geen concessies doen op het gebied van kwaliteit. Soepel en betaalbaar transport zijn immers essentieel voor jouw gehele keten van bedrijfsprocessen.

Volledige vrachtwagenladingen op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze vervoerd

TransportPartner zet zich dagelijks in voor de volledige ontzorging van zijn klanten. Behalve klantenservice dragen wij ook duurzaamheid hoog in het vaandel. Dit houdt onder andere in dat wij de voorkeur geven aan samenwerkingen met transporteurs die op het door jou gewenste traject reeds werkzaam zijn. Zo kunnen hun voertuigen efficiënter worden ingezet. Dit betekent minder extra kilometers en minder CO2 uitstoot. Indien mogelijk laten wij FTL transport plaatsvinden met schonere voertuigen.

Full Truck Load
Passende oplossingen, ook wanneer haast geboden is

Succesvol FTL transport begint bij een goede planning. Dat kun je aan onze professionals op kantoor wel overlaten. Zij onderhouden intensief contact met de transportpartners uit ons netwerk en weten snel te schakelen en oplossingen te vinden, ook wanneer daarbij haast is geboden. Of het nu om een binnen- of buitenlandse bestemming gaat, met FTL transport dat door expediteur TransportPartner wordt geregeld, kun je op een minimale transittijd rekenen. Zo kun jij je als ondernemer richten op alle zaken die eveneens je aandacht vragen.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

TransportPartner is een expediteur met ruime ervaring binnen de transportwereld. Dat betekent dat wij al onze klanten van de juiste vervoersoplossingen kunnen voorzien. Heb jij FTL transport nodig voor je nationale of internationale zendingen? Wij regelen het tot in de puntjes voor je. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die jij hebt op het gebied van volledige ladingen transport? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij TransportPartner aan. Wij reageren hierop zo spoedig mogelijk met een passend aanbod. Vervoer naar de bestemmingen die jij voor ogen hebt, is daarmee binnen handbereik!