GroupageVervoer

Een aantal losse dozen of pallets versturen is al gauw een dure aangelegenheid. Anderzijds is het zaak dat je klanten hun bestelling zo spoedig mogelijk ontvangen. De oplossing? Groupagevervoer. Deze vorm van vervoer, die ook wel groupagetransport wordt genoemd, betreft het samenvoegen van verschillende kleinere ladingen van diverse klanten tot één grote vracht. Nationaal en internationaal groupagevervoer is een efficiënte manier om transport te organiseren. Als professional kun je jouw zendingen zo toch op tijd bij je klanten laten arriveren en dat ook nog eens tegen een scherpe prijs. Daarnaast is deze transportvorm milieuvriendelijk te noemen.

Het gezamenlijk vervoer van zendingen binnen een vergelijkbare route

Bij groupagevervoer worden natuurlijk niet zomaar allerlei verschillende zendingen in een transportwagen gestopt. Zendingen die binnen een vergelijkbare route vallen, plaatsen we in dezelfde groepering. Enkel op deze manier kunnen transporttijden worden gegarandeerd, kosten worden gedrukt én leveren we onze bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

De voordelen van groupagevervoer

Kostenbesparing

We noemden het al even: kostenbesparing en milieuvriendelijkheid zijn zonder enige twijfel dé voordelen van groupagetransport. Kostenbesparing realiseer je doordat je slechts een klein deel van een vrachtwagen hoeft te huren. De rest van de bedrijven betalen voor de plek die zij nodig hebben. Eenieder betaalt dus voor het volume dat hij met zijn zending inneemt.

Milieuvriendelijkheid

Voor duurzaamheid is binnen iedere onderneming een steeds belangrijker wordende rol weggelegd. Duurzaamheid realiseer je niet alleen met zaken als materiaalkeuze en productieprocessen, maar ook met transport. Door samen met andere bedrijven de (bijna) volledige capaciteit van een vrachtwagen te benutten, is er sprake van aanzienlijk minder CO2-uitstoot. Niet voor niets kiezen steeds meer bedrijven, zowel klein als groot van omvang, voor groupagevervoer.

Strikte route- en levertijden

Gebruikmaken van een goedkope oplossing voor het versturen van goederen betekent niet dat je water bij de wijn moet doen. Wij werken dankzij onze efficiënte routebepalingen met grote stiptheid. De goederen van alle bedrijven binnen hetzelfde transporttraject komen daarom op het afgesproken moment op hun bestemming aan. Een belangrijk gegeven voor jou, want de klant anno nu wenst een snelle levering. Steeds vaker is dit gegeven zelfs doorslaggevend voor het beslisproces. Met het gebruik van groupagevervoer kun je je beloftes waarmaken en bevorder je het vertrouwen van je klant in jouw onderneming.

Onze beloftes

Ook wij doen met vertrouwen beloftes aan onze klant. Wij staan voor een vlot en deskundig transportnetwerk en scherpe prijzen. Jouw goederen worden niet alleen binnen de afgesproken tijden, maar ook in uitmuntende staat afgeleverd. Kwaliteit dragen wij hoog in het vaandel.

Een minimale transittijd is altijd het doel

Sterk groupagevervoer begint bij een sterke planning. Onze professionals op kantoor zorgen ervoor dat het transport, of dat nu een binnen- of buitenlandse bestemming betreft, zo efficiënt mogelijk plaats kan vinden. De ervaren planners zorgen ervoor dat jouw zending met een minimale transittijd op zijn eindbestemming aankomt.

LTL en FTL ladingen

Als specialist in groupagevervoer beschikken we over een uitgebreid distributienetwerk. Onze transportdiensten vinden via de weg, maar ook via het spoor, door de lucht en over het water plaats. Tevens is een combinatie van deze diensten een mogelijkheid. Vooral transport via de weg is bij uitstek geschikt voor groupagevervoer. In ons netwerk word uitsluitend gebruik gemaakt van moderne vrachtwagens, die LTL (Less Than Truckload) of FTL (Full Truck Load) naar hun bestemmingen rijden.

Welke bedrijven maken gebruik van groupagevervoer?

Als specialist in groupagevervoer werken wij niet uitsluitend samen met bepaalde typen bedrijven of bedrijven van specifieke omvang. In de praktijk kunnen we echter stellen dat het vooral de kleinere ondernemingen zijn die gebruikmaken van onze diensten. Zij hebben vaak transportbehoeften die kleiner zijn dan een volle vracht.

Bovendien zijn transportkosten voor kleine bedrijven relatief gezien altijd een grotere kostenpost dan voor grotere bedrijven. Groupagevervoer is, vanwege de aantrekkelijke kosten die daaraan verbonden zijn, voor hen daarom een slimme oplossing. Zo vinden ook kleinere ondernemingen bij ons de transportoplossingen waarnaar zij op zoek zijn.

Gebundelde goederenstromen zijn ook van waarde voor professionals

Dat betekent overigens niet dat wij niet werken met grotere bedrijven of zelfs multinationals. Ook zij kunnen zo nu en dan te maken hebben met niet-volle ladingen die toch op tijd op de eindbestemming moeten aankomen. Ook voor hen bundelen wij de goederenstromen en weten zo een meerwaarde te vormen binnen hun logistieke proces.

Transport van A tot Z

Schakel je ons in voor je groupagevervoer, dan kun je erop rekenen dat wij het transport van A tot Z uit handen nemen. Dat betekent dus ook dat we zorgen voor een geldig afleverbewijs. Binnen de logistiek noemen we deze ook wel POD (Proof of Delivery). Dit document wordt door de ontvanger, jouw klant, getekend wanneer hij of zij de goederen in ontvangst neemt. Je weet dan meteen of deze zonder zichtbare gebreken op hun bestemming zijn aangekomen.

Is groupagevervoer hetzelfde als stukgoed?

Tot slot staan we nog even stil bij een vraag die vaak wordt gesteld. Niet zelden verkeert men in de veronderstelling dat groupagevervoer hetzelfde is als stukgoed. Dat is echter niet het geval. Met stukgoed bedoelen we namelijk goederen die verpakt zijn. Dit kan bijvoorbeeld een doos zijn. Een stukgoed is dus een verpakkingseenheid. Groupage is het samenvoegen van zendingen in één transportmiddel.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij zijn dé specialist voor groupagevervoer in binnen- en buitenland. Naar welke bestemming je jouw goederen ook wilt laten vervoeren, wij zorgen met behulp van ons uitgebreide netwerk voor een vlekkeloze zending. Dat alles doen wij in beperkte transittijden en tegen scherpe tarieven. Ben je geïnteresseerd in het verzenden van goederen middels groupagevervoer? Vraag dan nu een offerte bij ons aan. Dit is geheel vrijblijvend. Wij beantwoorden je aanvraag zo snel mogelijk en staan ondertussen voor klaar voor alle mogelijke vragen die je hebt op het gebied van groupagevervoer.

Vraag middels onderstaand formulier je vrijblijvende, groupage offerte aan

    E-mail

    Telefoonnummer

    Opmerkingen