LTL transportLTL transport

Het door een koeriersdienst laten vervoeren van enkele dozen of pallets kan naar verhouding behoorlijk in de papieren lopen. Zeker wanneer je dit op regelmatige basis doet. Daarnaast zijn sommige zendingen te zwaar en/of te groot om door een koeriersdienst te laten uitvoeren. Maar wat als je met jouw goederen geen trucklading kunt vullen? Dan is LTL transport de oplossing. LTL staat voor Less Than Truckload, oftewel de zendingen die minder dan een volledige cargoruimte in beslag nemen. Wil je deze veilig en efficiënt laten vervoeren en erop kunnen rekenen dat je zendingen op tijd op hun bestemming aankomen? TransportPartner regelt jouw LTL transport als expediteur tot in de puntjes.

Een maximaal gunstige verhouding tussen kosten en baten

Het lijkt financieel gezien misschien onaantrekkelijk om je lading per vrachtwagen te verzenden wanneer je niet de hele cargoruimte kunt vullen. Wanneer je je echter bedenkt dat je deze ruimte samen met andere ondernemers benut en dus de kosten deelt, wordt dat anders. Je betaalt enkel voor de ruimte die je inneemt. Eigenlijk kun je het een beetje zien als carpoolen, maar dan voor producten. Het delen van de vervoerskosten leidt tot een besparing die een overweging meer dan waard is.

Flexibiliteit voorop

TransportPartner heeft jarenlange ervaring binnen deze branche en weet jouw zending naadloos met beschikbare trajecten te integreren. Daarbij staan we voor flexibiliteit. De ene keer heb je nu eenmaal wat meer of minder nodig dan de andere keer. Je zit bij ons dus niet vast aan een standaard ruimte wanneer je dat niet wilt, maar in plaats daarvan wordt iedere aanvraag door ons individueel behandeld. Dankzij ons ruime netwerk aan transporteurs kunnen we jou de flexibiliteit bieden die je nodig hebt.

De voordelen van LTL transport

Overweeg jij LTL transport om jouw goederen per vrachtwagen van en naar jouw bestemming te laten vervoeren? Hieraan zijn diverse voordelen verbonden:

Betaalbaar

LTL transport levert je een relatieve kostenbesparing op, omdat je de cargoruimte deelt met andere ondernemers. Je betaalt dus nooit voor de ruimte die je eigenlijk niet benut, maar enkel voor het volume dat je met je zending inneemt.

Milieuvriendelijkheid

Doordat vrachtwagens door verschillende zendingen worden gevuld, gaan ze (vrijwel) volledig benut de weg op. Dit betekent dat er minder vaak hoeft te worden gereden en dus een lagere CO2 uitstoot. Zo ben je als ondernemer tegelijkertijd een stapje dichter bij het beperken van je voetafdruk op de planeet.

Betrouwbare route- en levertijden

Kiezen voor LTL transport betekent dubbele winst. Je betaalt weliswaar minder voor het goederenvervoer in vergelijking met koeriersdiensten of FTL transport, maar dat betekent niet dat je op het gebied van kwaliteit concessies hoeft te doen. LTL transport wordt uitgevoerd aan de hand van efficiënt bepaalde routes. Zo kun je erop rekenen dat jouw goederen altijd op het afgesproken moment op hun bestemming aankomen. Op die manier weet jij als ondernemer, maar ook je klanten en zakenpartners waar je aan toe bent.

Gunstige tarieven, minimale transittijd

TransportPartner staat voor een snel en deskundig netwerk aan vervoerspartners. Onze langdurige samenwerking met deze partijen heeft ertoe geleid dat we eerlijke, concurrerende prijzen kunnen aanbieden. Je goederen worden daardoor tegen gunstige tarieven, maar ook op de afgesproken tijd en de gewenste plek afgeleverd. Ons doel is te allen tijde het realiseren van een zending met een minimale transittijd.

DeelladingVoor wie is LTL transport bedoeld?

TransportPartner levert diensten aan bedrijven van de meest uiteenlopende omvang: van starters tot grote, internationale bedrijven. In de praktijk zien we dat het vooral de kleinere tot middelgrote ondernemingen zijn die gebruikmaken van LTL transport. Vaak hebben zij namelijk transportbehoeften die beperkter zijn dan een volle cargoruimte en zijn zij op zoek naar goedkopere vervoermogelijkheden.

Echter betekent dat niet dat grote bedrijven hier geen gebruik van kunnen maken. Moet je tijdelijk opschalen? Vergt een bepaald project een hogere transportfrequentie? Ook dan ben je bij TransportPartner aan het juiste adres. Wij draaien onze hand voor geen enkele logistieke uitdaging om.

LTL transport inclusief administratieve vereisten

Ontzorgen. Daar zijn we bij TransportPartner ijzersterk in. Dat betekent dat we niet alleen het organiseren van het transport zelf voor onze rekening nemen, maar dat we ook zorg dragen voor de administratie daaromheen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan papieren voor douaneformaliteiten, maar ook het afleverbewijs. Bovendien laten we je niet in het ongewisse: wanneer je een LTL zending verstuurt of verwacht, kun je 24/7 op de hoogte blijven van de voortgang daarvan.

Meer weten over LTL transport? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Ben jij als ondernemer geïnteresseerd in het verzenden van goederen middels LTL transport? Als ervaren expediteur zijn we je graag van dienst met ons uitgebreide vervoersnetwerk. Door een offerte aan te vragen voor LTL transport, verkrijg je snel inzicht in de daaraan verbonden kosten. Uiteraard is het aanvragen van een offerte geheel gratis en vrijblijvend.