Zeevracht verzenden Het verzenden van zeevracht

In verschillende gevallen is het verzenden van je goederen als zeevracht de meest voor de hand liggende optie. Wil je grote hoeveelheden importeren of exporteren van of naar een verre bestemming? TransportPartner beschikt over de juiste kennis en ervaring om containervervoer over zee in goede banen te laten verlopen. Omdat wij niet zelf over vrachtschepen beschikken, maar met uiteenlopende vervoerders samenwerken, ben je bij ons niet gebonden aan vaste vertrektijden of rederijen. Met behulp van ons uitgebreide aanbod aan transportbedrijven zijn we in staat om zeevrachtdiensten vlot en tegen scherpe prijzen aan te bieden.

De voordelen van zeevrachtzendingen

Aan het verzenden van zeevracht zijn langere transporttijden verbonden dan aan verzendingen per vliegtuig of vrachtwagen. Echter staat daar een groot aantal voordelen tegenover.

Voordeliger dan vracht per lucht of land

De kosten voor het vervoeren van je goederen per zee liggen een stuk lager dan wanneer je voor luchtvracht of landvracht kiest. Des te groter je lading, des te hoger het voordeel oploopt.

Voorspelbare aankomsttijden

Wanneer je vracht via zee verzendt, weet je precies wat de aankomsttijd ervan zal zijn. Deze zekerheid maakt ook het hanteren van een planning gemakkelijker.

Duurzaamheid

Steeds meer ondernemers willen hun steentje bijdragen aan de bescherming van de planeet. Geldt dat voor jou ook? Zeevracht is aanzienlijk duurzamer dan andere soorten vrachten. De CO2 die een schip met zeecontainers uitstoot, is slechts een fractie van de hoeveelheid die door een vliegtuig wordt uitgestoten. Dat betekent dat je met deze vorm van vervoer een bijdrage levert aan de bestrijding van de klimaatverandering.

Naar welke bestemmingen kun je zeevracht verzenden?

Wil jij een grote lading veilig en voordelig vervoeren? Zeevracht verzenden kan via TransportPartner naar een groot aantal bestemmingen. Tot de overzeese landen waarnaar dit mogelijk is, behoren onder andere China, de Verenigde Staten, de Nederlandse Antillen, Thailand en India. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Wil je weten wat de mogelijkheden voor het verzenden van zeevracht naar jouw bestemming zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met TransportPartner.nl.

Full Container Load of Less Container Load

Het verzenden van zeevracht betreft het versturen van grote partijen in pallets en zeecontainers. Doorgaans loopt de verzending per volle zeecontainer, oftewel Full Container Load (FCL). Is jouw zending niet van dusdanige omvang dat je daarmee een gehele container kunt vullen? Dan maak je gebruik van de mogelijkheid tot het huren van een gedeelte van een zeecontainer. Deze vorm van overzees transport noemen we Less Container Load (LCL). Zo biedt TransportPartner je de mogelijkheid om zowel grote als kleinere zendingen te versturen.

Afhandeling van A tot Z

Net als bij het verzenden van landvracht en luchtvracht krijg je ook bij het verzenden van zeevracht te maken met strenge regelgeving en de bijbehorende administratieve afhandeling. Zaken waarmee je zelf wellicht beperkte of geen ervaring hebt en daardoor behoorlijk wat tijd kunnen opslokken. Tijd die je liever besteedt aan de core business van je onderneming. De expediteurs van TransportPartner zijn deskundigen op dit gebied. Het uitvoeren van douaneformaliteiten en andere formaliteiten nemen we je graag uit handen. Behalve zaken als invoerrechten en inklaringsdocumenten kunnen wij bijvoorbeeld ook zorg dragen voor eventuele certificaten die op bestemming van toepassing zijn.

Bill of Lading

Het belangrijkste document dat je bij internationaal zeevervoer nodig hebt, is de Bill of Lading. Dit is een lijst waarop staat aangegeven welke goederen er worden vervoerd en geldt als transportdocument. Deze is alleen van toepassing bij vervoer over open water. Gaat het om een verzending via binnenvaart, bijvoorbeeld via meren, kanalen of rivieren, dan is de CMNI-brief van toepassing. Verscheping via binnenvaart betreft doorgaans lichter vervoer.

Hoe wordt de prijs van zeevracht bepaald?

Wat een zeevrachtverzending kost, is van tevoren niet specifiek te zeggen. De uiteindelijke prijs is namelijk afhankelijk van diverse factoren, waaronder de haven waar je de goederen heen stuurt of waar deze vandaan moeten komen, de rederij, de afstand en de omvang van de zending. Natuurlijk kun je er bij TransportPartner van uitgaan dat je jouw zeevracht tegen scherpe prijzen verzendt. Tevens dragen wij transparantie hoog in het vaandel. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent.

Van haven tot haven en van deur tot deur

TransportPartner verzorgt zowel zeevrachtverzendingen als transport via land en lucht. Hiermee bieden we onze klanten ruime mogelijkheden. Behalve een verzending van haven tot haven kunnen wij zo namelijk ook een verzending van deur tot deur verzorgen. Als expediteur zorgen we ervoor dat alle transportdiensten zorgvuldig op elkaar aansluiten en onderhouden we het contact met alle vervoerders. Jij als klant hebt slechts te maken met één aanspreekpunt.

Vraag nu jouw vrijblijvende offerte voor zeevrachtverzending aan

TransportPartner is een expediteur met jarenlange ervaring en een uitgebreid netwerk aan vervoerspartners. Ons netwerk reikt tot alle uithoeken van de wereld. Jouw internationale transport kun je zo met een gerust hart aan ons overlaten. Ben je geïnteresseerd in het tegen scherpe prijzen verzenden van goederen via zeevracht? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan bij TransportPartner. Wij reageren hierop zo snel mogelijk met een tot in detail uitgewerkt aanbod. Heb je nog vragen over onze diensten? Neem ook dan gerust contact met ons op.